E+ blog

SEPŠ Koper

Mednarodna izkušnja

Avtor:
23 februarja, 2023

Vsak začetek je težek, zato se je tudi nam Portugalska sprva zdela zelo nenavadna, vendar smo jo v treh tednih bolje spoznali. Njihovo kulturo, jedi, način dela in mnoge naravne ter kulturne znamenitosti.

Tri tedne smo preživeli v obmorskem mestu Setubal, ki je le nekaj kilometrov oddaljen od glavnega mesta Lizbone. Setubal je znan predvsem po ribah in morskih jedeh, seveda smo tudi mi navajeni na morske jedi, saj živimo prav tako ob morju, vendar takšnih specialitet, kot so nam jih pripraviljali v restavraciji Panoramico v Setubalu v Sloveniji ne najdemo.

Ogledali smo si kar nekaj znamenitosti – Sintro, gre za grad, ki se nahaja na visoki točki, lahko bi kar rekli nad oblaki in se na pogled zdi čaroben. V Sintri smo zelo dobro izkoristili prosti čas in si ogledali še Quinto da Regaleira. Tu nas je posebno navdušila zelo globoka jama.

Prav tako smo prosti čas izkoristili in si ogledali različne plaže v Setubalu in z trajektom odšli na polotok Trojo. S trajektom smo tudi odšli v Lizbono, kjer smo poskusili tradicionalno sladico Pastel de nata. Hrana na splošno je bila zelo drugačna, a zelo dobrih okusov.

Prav tako se nam je nenavaden zdel način dela. Vse poteka v precej bolj umirjenem tempu. Setubal je zelo turistično mesto še posebej v poletnih dneh, zato čez zimo nimajo ogromno dela, se pa pripravljajo na poletje. Zelo nas je presenetilo lepo in sončno vreme, kajti v Sloveniji čez zimo nismo navajeni tako toplih in sončnih dni, kot so bili tam.

OZNAKE
SORODNI PRISPEVKI