E+ blog

SEŠ Ljubljana - ROŠKA SETS Nova Gorica

CENTRO DE EDUCACION INFANTILL CIUDAD DE POPAYAN

Avtor:
17 novembra, 2021

Med 25. oktobrom in 12. novembrom 2021 smo v španskem mestu Malaga opravljale delovno prakso v izobraževalni ustanovi Centro de Educacion Infantil Ciudad de Popayan, ki obsega vrtec in šolo do 6. razreda. V spodnjem nadstropju so bili otroci od 3. do 5. leta starosti, v prvem in drugem nadstropju pa se je nahajala osnovna šola.

Prvi dan nas je na recepciji hostla počakal gospod Alvaro, ki nas je prijazno odpeljal do ustanove, kjer smo delale. Tam smo spoznale našo mentorico gospo Lourdes Zorrilla Delgado. Nato smo podpisale pogodbo in izvedele nekaj več informacij o poteku delu.

Naš delovnik se je začel ob 9.00 in končal okoli 14.00. Večino časa smo preživele v šolski knjižnici, včasih pa tudi v tajništvu. Pri prvi zadolžitvi smo prejele kode in oznake za knjige, ki smo jih morale nalepiti na določene knjige in jih zložiti na ustrezno polico.

Naslednji dan smo dokončale delo, nato smo iz prvega nadstropja prinesle police, ki smo jih morale sestaviti in nanje pravilno zložiti knjige. Ko smo to opravile, smo morale narediti dva plakata za učence, ki so jih kasneje obesili na steno knjižnice. Plakat je moral biti v angleščini, nekatere smo naredile številke, nekatere pa angleško abecedo. Naša naslednja naloga je bila plastificiranje učnih listov za učence, kar večina od nas še ni znala. Mentorica nam je prijazno in razumljivo razložila ter pokazala postopek plastificiranja.

Po končanem označevanju knjig smo pregledale vse knjige v knjižnici, ali so pravilno označene in postavljene. Z nalogami, ki so nam jih dodelili, smo lahko razvijale tudi umetniške sposobnosti. Pri vhodu na hodniku smo naredile drevo ciljev, na katerega so učenci kasneje obesili listke s svojimi cilji. Naša naslednja naloga je bila povezana s šolskim arhivom. Prejele smo mape, ki smo jih morale razvrstiti po abecednem redu. To smo opravljale več dni, saj je bilo ogromno map, prav tako pa je bilo delo zahtevno, saj imajo Španci v večini primerov dve imeni in dva priimka, zato jih je bilo težje razporediti. Iz arhiva smo prejele tudi dokumente in list papirja, na katerem smo preverile in odkljukale ustreznost dokumentov. Zadnji dan smo se od naše mentorice in ostalih uslužbencev, s katerimi smo bile v stiku, lepo poslovile.

Okolje, v katerem smo delale, nam je bilo všeč, prav tako pa tudi osebe, s katerimi smo bile v stiku. Vsi so bili zelo sproščeni in vedno pripravljeni pomagati. To je bila za nas izjemna izkušnja, ki nam bo v življenju še kako koristila.

Amina, Hana in Janja

OZNAKE
SORODNI PRISPEVKI