E+ blog

SETS Nova Gorica

Nuestra deliciosa paella Valenciana

Avtor:
10 januarja, 2019

Manca in Korina

Celotna izkušnja nama je bila zelo všeč, saj meniva, da sva veliko odnesli, tako na področju dela kot osebne rasti. Za naju je bil vsak dan nov izziv, predvsem zaradi komunikacije, hrane in urnika dela. Nad mestom sva bili impresionirani. V treh tednih sva ugotovili, da se je potrebno v življenju veliko prilagajati zaradi kulturnih razlik in načina življenja.

Valencio si bova zapomnili po dobri družbi, odlični hrani in pijači ter sproščenem vzdušju. Zelo nama je bila všeč paella cooking lession, na kateri smo pomagali pripravljati tradicionalno rižoto. V tej dejavnosti so se z nami udeležili še dijaki iz Slovenj Gradca. Vsaka skupina je pripravila svojo rižoto, na koncu je sledilo ocenjevanje. Naša skupina si je razdelila delo, midve sva pripravili zelenjavo. Ko je bila jed pripravljena, je sledilo ocenjevanje, rezultati so bili zelo tesni, a kljub temu se je naša skupina odrezala boljše. Vsi lačni smo z užitkom pojedli pripravljeno jed. Kasneje smo si vsi skupaj ogledali vrt, ki je v lasti domačinov, kateri so vodili kuharsko delavnico. Možno je bilo tudi okušati različne pridelke. Zelo nama je bilo všeč granatno jabolko, ki je drugačno od naših.

Vsekakor priporočava tako izkušnjo vsakomur, ki si želi odkriti nov del sveta, spoznati nove ljudi, predvsem pa samega sebe.

OZNAKE
SORODNI PRISPEVKI